Hűtőrendszerek szivárgásvizsgálata

Felelős vezetőként bizonyára Önnek is fontos környezetünk védelme és az sem újdonság, hogy az ózonréteg védelme és a légköri üvegházhatás csökkentése érdekében hozott nemzetközi és hazai jogszabályok alapján a legalább 3 kg hűtőközeg töltetű berendezések (ipari, kereskedelmi és komfort hűtőgépek, klímaberendezések, hőszivattyúk) üzemeltetőinek 2008. január 1-től törvény írja elő a kötelező szivárgásvizsgálatok elvégzését.

A helyhez kötött berendezések esetén kötelező az évenkénti, nagyobb rendszereknél az ennél gyakoribb szivárgásvizsgálat, melyet csak az arra kiképzett és képesített személyek és vállalkozások végezhetnek el. A szivárgásvizsgálatok elvégzését követően a berendezéseket hatósági környezetvédelmi matricával kell ellátni, valamint bejelentést, adatszolgáltatást kell tenni a monitoring rendszerben is. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (NKVH ellenőrző hatóság) időközönként vizsgálhatja a berendezések szivárgásvizsgálatának megtörténtét, így nem érdemes ezeket a vizsgálatokat elkerülni. A vizsgálatok költsége sokkal kevesebbe kerül, mint a hatóság által kiszabható bírság, ami egyes esetekben akár 5 millió forint is lehet.

További információk ezzel kapcsolatban az alábbi oldalon találhatóak:
Nemzeti Klímavédelmi Hatóság weboldala

Minősített vállalkozásunk speciálisan erre kiképzett és képesített, a hatósági rendszerben regisztrált, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekkel vállalja ezen berendezések/rendszerek hűtőköreinek korrekt módon történő szivárgásvizsgálatát. Az időszakos revíziót is ugyanolyan szakértelemmel és lelkiismerettel végezzük, mint a berendezések első vizsgálatát.

Cégünk a szivárgásvizsgálati tevékenységet mindig egyedi árajánlat alapján végzi. Egy korrekt ajánlat elkészítéséhez előzetesen a következő adatokra van szükség:

  • A hűtőberendezés(ek) típusa, teljesítménye, hűtőköreinek száma;
  • Osztott rendszerű hűtőgépek esetén az elpárologtató egységek száma;
  • A hűtőközeget szállító vezetékek hossza;
  • A berendezés(ek) üzemeltetésének helyszíne, pontos címe.

Amennyiben érdeklődik az ilyen jellegű szolgáltatásaink iránt, akkor egy korrekt ajánlatadás részleteinek tisztázása érdekében ide kattintva vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot!

MIÉRT MINKET VÁLASSZON?

MEGBÍZHATÓ SZAKÉRTELEM

Munkáink során mindig ellenőrzött és megbízható szaktudással rendelkező személyeket foglalkoztatunk így nem kell aggódnia az elvégzendő munkák minősége miatt.

ÁTLÁTHATÓ ELSZÁMOLÁS

Folyamatos kimutatásokkal átlátható képet adunk az elvégzett szolgáltatások teljesítéséről, hogy cége naprakész információkhoz jusson az üzemeltetési költségek alakulásáról.

PROAKTÍV ÜGYFÉLKAPCSOLAT

Folyamatosan jelezzük észrevételeinket, javaslatokat teszünk a felmerülő fejlesztési-, javítási igényekre vonatkozóan, így cégének elegendő a Core Business-re koncentrálnia.